PIANO

Hij begeleidde gedurende een aantal jaren de klassieke danslessen aan de ‘Académie Royale des Beaux-Arts de Bruxelles' en later ook aan de internationale dansschool PARTS.

Hij was gedurende 1 week dagelijks te horen op radio 1 (vrt) waar hij live improviseerde op ‘nieuwsitems' gepresenteerd door Korneel Declercq.

Noah volgde lessen aan de muziekacademie te Ronse en zette vervolgens zijn pianostudies verder aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij prof A.Madzar en P. Kuijken waar hij een Master klassieke piano behaalde.
Hij behaalde ook een post-graduaat klassieke piano aan het Conservatorium van Krakau bij prof E. Bukojemska 
Nadien volgde hij ook lessen jazzpiano bij Nathalie Loriers.


 

Welke vakken?

 

Piano

Hier zal je stapsgewijs piano leren spelen aan de hand van partituren. Hoe oud je ook bent doet er niet toe, het is nooit te laat om een instrument te leren spelen.

Het is wel noodzakelijk om thuis een piano te hebben zodat je regelmatig kan oefenen aan de opdrachten die je in de les meekrijgt.

 

Begeleidingspraktijk

Dit vak kan je volgen nadat je 3 jaar pianoles hebt gevolgd.

Wat leer je in dit vak?

- zelf een begeleiding maken op een melodie

- Popsongs, volksliederen, jazzstandards begeleiden

- Improviseren

- Variaties maken op een gegeven thema of baslijn

- Een stuk op zicht spelen

 

Dit allemaal afhankelijk van je mogelijkheden en je interesses.

Biografie

Noah Vanden Abeele is een veelzijdige muzikant die zich profileert als componist, pianist en improvisator.

De kruisbestuiving met verschillende kunstvormen is steeds een belangrijke inspiratiebron geweest voor Noah. Zo werkt hij regelmatig samen met dansers, beeldende kunstenaars en acteurs en is hij vaak te gast in culturele centra zoals zoals Bozar zaal-m, Flagey studio 5, deSingel, CC Ten Weyngaert, CC De Ververij, CC De Kroon, enz. In deze projecten kan hij zijn improvisatietalent en creativiteit ten volle benutten.

Sinds 2012 is hij vaste pianist aan het Koninklijk Filmarchief ‘CINEMATEK' waar hij live improviseert op stille film. Na jarenlange ervaring met improvisatie aan de piano heeft Noah zich toegelegd op compositie om zijn eigen muziek uit te werken.

Academie voor Muziek en Woord

SINT-AGATHA-BERCHEM

Koning Boudewijnplein 3

1082 Sint-Agatha-Berchem

02/465 16 05

academiesab@gmail.com

Openingsuren secretariaat

ma tot vrij van 14 tot 19u

za van 9 tot 13u