ORGEL

Lien Vanden Driessche (°1988) startte met muzieklessen aan de muziekacademie van Sint-Agatha -Berchem waar ze orgelles kreeg van Bart Jacobs en gitaarles van Chris Carlier. Hierna studeerde ze orgel bij Luk Bastiaens en Reitze Smits aan het Lemmensinstituut te Leuven, waar ze in 2012 met onderscheiding afstudeerde en evenals haar lerarendiploma behaalde. Ze volgde een aantal masterclasses bij o.a. Jean-Baptiste Robin, Theo Jellema en Louis Robilliard. Als organist begeleidde ze reeds diverse gelegenheidskoren en solisten. Momenteel is ze werkzaam aan de muziekacademies van Sint-Agatha-Berchem en Dilbeek als docent orgel en begeleidingspraktijk, en in laatstgenoemde ook als docent muziekinitiatie en piano-initiatie.

Vakdocent Lien Vanden Driessche

Wat?

Het orgel is, net als de piano, een klavierinstrument maar tegelijk is het ook een blaasinstrument!  In het orgel vinden we een blaasbalg die lucht door de pijpen blaast waardoor we klank krijgen. Het heeft ontzettend veel klankkleuren. Je kan het zien als een orkest op zichzelf. Het orgel heeft vaak meerdere klavieren én een voetpedaal!

Waar?

 

Het orgel van de muziekacademie staat in de St-Agathakerk, net tegenover de muziekacademie. Orgels staan soms in een kerk maar je vindt ze ook heel vaak terug in grote concertzalen.

Wanneer?

De lessen gaan door op maandag van 15u-18u in de Sint-Agathakerk.

Vakinhoud?

In de lessen wordt er aandacht besteed aan een goede houding, techniek (hoe gebruik ik mijn handen én voeten op een correcte manier) en muzikaliteit. Ook komen er heel wat verschillende stijlperiodes aan bod.

Je hoeft thuis geen orgel te hebben om te oefenen: je stukken kunnen geoefend worden op een piano of een keyboard! Als je pedaal wil oefenen kan je oefenen op het orgel waar de lessen doorgaan.

Academie voor Muziek en Woord

SINT-AGATHA-BERCHEM

Koning Boudewijnplein 3

1082 Sint-Agatha-Berchem

02/465 16 05

academiesab@gmail.com

Openingsuren secretariaat

ma tot vrij van 14 tot 19u

za van 9 tot 13u